Kutatási és fejlesztési projektek

„OAKY-Monitorozó megoldás komplex ipari folyamatokhoz” (azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00297)

A projekt célkitűzése egy újszerű, interpretálható gépi tanulási algoritmusokra támaszkodó technológia kialakítása volt, mellyel az ipari folyamatok adatainak feltérképezésével az azt felügyelő szakemberek mélyebb rálátást kapnak. A napjainkban előretörő mesterséges intelligencia alkalmazások egy része még csak kezdeti fázisban van, ezeken a területeken még a módszerek alkalmazhatóságát keresik az iparági szereplők. Az ilyen és az ehhez hasonló területeken a szakemberek még a folyamatokat maguk akarják irányítani, de ennek során szívesen felhasználnának olyan összefüggéseket, amiket egy gépi tanulási algoritmus képes a folyamatot leíró adattömegből megtanulni.

>> Bővebben

Tömegsport támogató szenzor eszköz és analitikai szolgáltatás fejlesztése

Napjainkban számos sportdiagnosztikai megoldás elérhető el akár a hétköznapi felhasználók számára is. Ezek egy része egyszerű okostelefonra fejlesztett alkalmazás, amely a telefon szenzorai (gyorsulásérzékelő, giroszkóp, GPS, stb.) alapján készít statisztikákat, de egyre több különálló, okostelefonnal kommunikálni képes eszköz vásárolható meg. Ezek a tömegek számára elérhető eszközök, mint az okosórák, sport és fitness karórák és karkötők, az egyszerű lépésszámlálástól egy-egy specifikus sportág támogatásáig, mint például az úszás.

>> Bővebben

Nagy pontosságú helyfüggő szolgáltatások fejlesztése, technológiai feltételeinek kutatása vásárlói, kiállítói, irodai és kórházi alkalmazási környezetekre

Napjainkban egyre nagyobb igény fogalmazódik meg a beltéri helymeghatározás iránt, melyet a Gartner elemzése és 2015-ig szóló prognózisa is alátámaszt. Az üzleti alkalmazások ugyanakkor megkövetelik a nagy és megbízható pontosságot, mely segítségével a felhasználók számára értékes helyfüggő szolgáltatások nyújthatóak. Napjainkra a megvalósításhoz szükséges technológiák elérhetősége elérte azt a szintet, melyen a méter alatti három dimenziós beltéri helymeghatározás költséghatékony módon megoldható.

>> Bővebben

Skálázható, elosztott tömegközlekedési jármű-viszonylat hozzárendelő szoftverrendszer prototípus fejlesztése

Európai Uniós támogatással kerül megvalósításra azon jármű-viszonylat hozzárendelő rendszer, mely az eddigi - jellemzően papír alapú - megoldásokkal szemben egy optimalizálásra is alkalmas, rugalmas, hatékony támogatórendszer fejlesztését vetíti előre.

>> Bővebben

Vásárlói viselkedés előrejelzés és személyre szabott akciók felbukkanó ajánlása webshopokban

A kutatás-fejlesztési projektünk célja, hogy a webáruházban böngésző felhasználókról megállapítsa, hogy várhatóan fognak-e vásárolni, és ennek megfelelően speciális ajánlatokat adjon nekik. Ez a webáruházba integrálható technológia automatikus, valós idejű adatelemzés segítségével azonosítja a termékek iránt érdeklődő, de várhatóan nem vásároló felhasználókat, és egy, csak a számukra kínált alacsonyabb ár felajánlásával mégis vásárlóvá teszi őket.

>> Bővebben

ccNet – Céges kapcsolatok feltárása és elemzése Big Data környezetben Web-es tartalmak alapján

Az üzleti intelligencia folyamatosan fejlődő területén a kapcsolati hálózatok elemzése az egyik legnépszerűbb új terület. Olyan aspektusát tudják az adatokban rejlő tudásnak feldolgozni ezek a módszerek, ami a korábbi elemzési gyakorlatban elsikkadt. Az új elemzési terület a prediktív analitikára is hatást gyakorolt, új hálózatanalitikai algoritmusok, eljárások kerültek kidolgozásra

>> Bővebben