Pályázati Nyilvántartó Rendszer

A feladat egy webes technológiákon alapuló nyilvántartó rendszer létrehozása. A projekt során feladatunk volt az ügyfélinterjúk alapján a rendszer specifikációja, tervezése, és megvalósítása is. A rendszer főbb funkciói: Pályázatok kezelése, Intelligens pályázati kiírás függő adatlap generálás, Határozatok generálása, Szavazások kezelése, Munkafolyamat irányítás, Üzenetkezelés, Adminisztrátori munka támogatása

Fűthető falfesték

A projekt célja lakásfűtő falfesték prototípus elkészítése és előkészítése a termékesítésre. A fűtőfesték csökkenti az otthonok ökológiai lábnyomát, alkalmas a lakások, házak energiatakarékos felmelegítésére. A termékújdonság újabb irányt teremthet a lakásfelújításban és az „okos-lakás” kialakításában. Az innováció lényege, hogy jól szigetelt szerkezeten, a megfelelően előkészített és alkalmazott festékfűtés lényeges idő- és hőveszteség nélkül, közvetlenül melegíti a kijelölt területet: kiegészítő fűtésként használva körülbelül 6 m2-es felülettel egy 60-70 m2-es területű lakást lehet temperálni, 500-550 watt/m2 teljesítmény mellett.

Origo alkalmazás (2016)

Az origo hírportál alkalmazása elérhetp a Telekom IPTV rendszerében

Parrot AR Drone 2.0 vezérlése különböző eszközökről (2015)

Jelenleg is futó K+F fejlesztésünk célja a jövőben drónhoz kapcsolódó fejlesztések megvalósítása. A jelenlegi fázisban a drón irányítását Glifek illetve Kinect segítségével végezzük. A további fejlesztési irányok meghatározása érdekében vizsgálunk további alternatív irányítási módszereket is. A projekt célja a saját tudásbázis építése mellett, egyetemi hallgatók oktatása is, mivel a MediaLab fejlesztői elkötelezetten támogatják a feltörekvő generációk fejlődését.

VoD kölcsönzéstörténet (2015)

Az alkalmazás az T-home szolgáltatásai között érhető el. A felhasználó megnézheti az előfizetéséhez kapcsolódó kölcsönzéseit és azok tételes elszámolását különböző időszakokra bontva.

T-Home Webrádió 3.5 (2015)

2014-ben a Magyar Telekom T-home TV szolgáltatási felülete megújult. Ez a megújulás mind a felhasználói felületekben, mind pedig az értéknövelő szolgáltatásként nyújtott WebRádiót is elérte. Az alkalmazás műszaki háttere változatlanul hagyása mellett, a design a megújulás követelményeinek eleget téve követte az arculatváltást.

Időjárás T-home TV alkalmazás Macedóniában (2015)

Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a Magyarországon sikeres és népszerű Időjárás alkalmazás Macedóniában is elérhető.

Időjárás T-home TV alkalmazás (2014)

Az alkalmazás T-home TV előfizetők számára elérhető a Magyar Telekom szolgáltatáspalettáján. Az aktuális időjárás adatokon kívül, részletes előrejelzéseket illetve humán-meteorológiai információkat kaphatnak a felhasználók. Évszaknak megfelelően hó illetve vízállás jelentési adatokat is szolgáltat az alkalmazás.

Alkalmazás indító 2.0 (2013)

Összes előfizető találkozhat az általunk fejlesztett alkalmazásokkal. A T-home kínálatában elérhető alkalmazásunk a MediaLab csapata által fejlesztett indítófelületről érhető el.

Kinekt szenzorral vezéreld 3D EPG rendszer

A projekt célja volt megvizsgálni egy olyan 3 dimenziós felülettel rendelkező műsorújság létrehozásának lehetőségét, amelyet nem a hagyományos perifériákkal kell vezérelni, hanem Microsoft Kinect eszközzel. A projekt egyik célja volt felmérni a 3D technológiai lehetőségeket, amely tapasztalatok alapján az külsős és saját grafikus munkatársakkal közösen készült egy 3D EPG felületet PC-re, amely jól irányítható a Kinect segítségével.

Beltéri pozícionálás Wi-Fi alapon (2012)

A MédiaLab Kft. naprakész kompetenciával rendelkezik a térerősség alapú WiFi beltéri helymeghatározásban. Épített WiFi mérő hálózat segítségével fejlesztett helymeghatározó rendszer és részeként a központi felügyeleti alkalmazás segítségével lehetőség nyílik a megfigyelt térben tárgyak helyzetének megfigyelésére, mozgásának nyomon követésére, valamint a tartózkodás és mozgás statisztikai jellemzőinek meghatározására.

Skálázható, elosztott tömegközlekedési jármű-viszonylat hozzárendelő prototípus (2011)

A rendszer alkalmas busz, villamos, troli és metro beosztások optimalizálására, mely lista bővíthető. A termék - törzsadatok és menetrend rögzítése után - a következő funkciókkal biztosítja a hatékony menetrendkészítést és szerkesztést.

T-Home Webrádió 3.0 (2010)

A korábbi népszerű Webrádió alkalmazás továbbfejlesztése. A projekt célja a Magyar Képzőművészeti Egyetem fiatal tehetségei által megálmodott alkalmazásterveket megvalósítani, és az alkalmazáson keresztül a felhasználók számára bemutatni. A Magyar Telekom és a Medialab Kft. 3 tehetséges fiatal tervét valósította meg. Az alkalmazás a korábbi verzióhoz képest már nem csak rádió hallgatásra alkalmas, hanem podcastok lejátszására is.

Magyar Telekom HSI sebesség mérő rendszer

A fejlesztés célja egy olyan alkalmazás fejlesztése volt, amely segítségével az ügyfelek ellenőrizhetik a náluk üzemelő internet szolgáltatás aktuális fel- és letöltési sebességét. A mérést az ügyfél indíthatja a saját végpontjáról, és az eredmény is az ügyfél számítógépén jelenik meg. A mérési eredmények szerveroldalon naplózásra kerülnek. A szerver oldal képes egyidejűleg több mérést is végezni. Az egyes mérések 100Mbit/s sebességet támogatnak. A mérő szerverek Etherneten keresztül csatlakoznak a gerinchálózatra, így az ügyfél által használt hozzáférési technológiától függetlenek. Az ügyfelek rendelkezésére, Android mérőalkalmazás is rendelkezésre áll.